PDF Afdrukken E-mail

Helder


Helder is opgericht in het jaar 2001 met aan de basis de broers Roelof Wagenaar (Gitaar/zang) en Sido Wagenaar (Drums/zang).
Beide speelden al langer met de gedachte om een band te starten met enkel en alleen eigen geschreven nummers.De muziek van de band bleef niet onopgemerkt en al gauw was de eerste airplay op Omrop Fryslan een feit.Ook landelijk werden er successen geboekt. Na het behalen van NCRV 's Volgspotfinale genereerd de band airplay op Radio 2.  Een ander hoogtepunt was een clip op de toenmalige muziekzender "The Box".

Na een rustpauze werd op initiatief van Jan Roorda (Toetsen) in Augustus 2008 een doorstart gemaakt met de band. Uitgangspunt was: Veel spelen er we zien wel wat er gebeurt!  Het eerste jaar werd daarom ook gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en bestaande nummers opnieuw te arrangeren.
Uiteindelijke resultaat is dat er gestruktureerd wekelijks wordt gerepeteerd. Dit resulteerde eind 2008 in de single "Krysttiid" waar ook een clip bij werd gemaakt die regionaal te zien was bij o.a. Omrop Fryslan en GPTV.

In februari 2010 werd de band compleet met de komst van Rene Mulder (Bas). In maart 2010 werd de single "Moaier as mooi" incl. clip opgenomen. Ook deze single verschaft de band veel airplay. De band dook de studio in voor de opnames van het nieuwe album. Deze zijn inmiddels afgerond. De band is op dit moment bezig met de eindmix.
Helder hoopt het album voorjaar 2013 te kunnen presenteren.


Helder is:
Roelof Wagenaar: Gitaar/Zang
Jan Roorda: Toetsen/Zang
Rene Mulder: Bas/Zang
Sido Wagenaar: Drums/Zang